toekomstige exposities:

expo cafe entrepot @opek Leuven : feb -maart 2025

 

geboren uit een liefde voor zwartwit fotografie, uit ik mijn eigen creativiteit via houtskooltekeningen op doek. Ik baseer me steevast op foto’s die me doen lachen, gelukkig maken of gewoonweg raken. Maar niet alleen de algemene sfeer van het onderwerp is belangrijk, ook het licht in de originele foto is voor mij cruciaal voor een geslaagde tekening. Ik hou van een realistische tekenstijl en ik let bij de keuze van mijn onderwerp dus op hoe bepaalde details uitkomen in het licht: de rimpels in iemands gezicht of de veertjes van een pluizige pinguïn zijn details die zo heerlijk zijn om te tekenen, dat ze me mee doen besluiten welke foto aan de basis zal liggen van mijn volgende tekening.

Ik maak mijn houtskooltekeningen met een combinatie van houtskoolstokjes en penselen. De penselen zijn een noodzaak voor de detaillering die ik zo belangrijk vind voor een realistische weergave. Terwijl sommige andere houtskoolkunstenaars witte potloden gebruiken voor het aanbrengen van lichtaccenten, blijf ik liever trouw aan het medium: ik breng de lichtaccenten aan door het zwarte pigment weg te gommen, waardoor mijn tekeningen enkel met houtskool tot stand komen. Houtskool pur sang dus.

Door de realistische weergave die ik zo graag hanteer, valt het in sommige werken nauwelijks op dat ik er toch mijn eigen ding mee doe. Het gebeurt geregeld dat ik het onderwerp van de originele foto uit zijn context haal door het in een andere omgeving of voor een andere achtergrond te plaatsen. Wie even al mijn werken rustig bekijkt (dat kan op Instagram bijvoorbeeld) zal zien dat ik af en toe bijvoorbeeld een Leuvense achtergrond gebruik als knipoog naar de stad waar ik na al die tijd nog steeds verliefd op ben.

Je vindt een aantal van mijn werken hier op deze website, maar een vollediger overzicht vind je terug op Instagram. 

 https://www.instagram.com/hannetuytelaers/

 

voorbije exposities : 

kunstroute Leuven 2024 1 en 5 mei 2024

atelier in beeld herent/leuven 4-5 mei 2024

HANGAR14 EXPO Scherpenheuvel 16-24 maart 2024

expo @ MALINES ART GALLERY Onder den toren 10 Mechelen ,  expo okt tot 18 feb '24

expo @Galerie Mizart Hoogstraat 78 3690 Zutendaal sept->-dec 2023

EXPO flux : met Jan Poncelet en Sarah tresignie :  sept 2023 pastorie wakkerzeel

expo black souls @expo39 leuven juni 2023

Atelier in beeld herent: mei 2023

EXPO FACE2FACE @zaal optimist leuven :nov 2021

expo @entrepot/OPEK Leuven  okT 2021

expo @galerij38 hoogstraten okt 2021

expo @kaminsky leuven mei2021

expo @optiek Verhulst leuven nov 2020